Platforma ASIST

Peer Parliaments - Cum obținem energie verde în mod corect
(Marți,15.02.2022; ora 13:30)

Peer Parliaments reprezintă grupuri de cetățeni care se întâlnesc pentru a‐și expune perspectivele privind tranziția la neutralitatea climatică aplicată în mod practic. Participanții sunt apoi invitați să ne trimită concluziile discuțiilor, contribuind la deciziile de la nivelul UE. Peer Parliaments sunt un canal prin care oamenii își pot împărtăși opiniile direct „din confortul casei până la Bruxelles”, pot ajuta la abordarea marilor provocări cu care se confruntă societatea noastră, pot lua decizii îndrăznețe și corecte și pot contribui la găsirea soluțiilor adecvate.

Soluțiile se vor alege prin vot de către participanți după care vor fi transmise prin intermediul site‐ului web al Pactului Climatic European. Astfel, ideile cetățenilor vor fi prezentate într‐un raport final, care va fi dezbătut cu factorii de decizie și părțile interesate europene. Alăturați-vă acestei dezbateri publice inovative găzduită de IRCEM sub egida Directoratului General privind Clima al Comisiei Europene. Această întâlnire este organizată în cadrul Grupului Consultativ pentru Energie și Eficiență Energetică al ROCESP.

CONTEXT

Economia lumii este alimentată de energie. Scăderea resurselor și schimbările climatice ca rezultat al impactului sever asupra mediului care rezultă din utilizarea continuă a combustibililor fosili au motivat un interes tot mai mare pentru sursele regenerabile de energie și căutarea unor politici energetice durabile. Schimbările necesare pentru a progresa dintr-o economie axată în principal pe hidrocarburi la utilizarea resurselor de energie regenerabile durabile necesită cercetări științifice considerabile, precum și dezvoltarea de noi sisteme de inginerie. Politicile și managementul energetic sunt de o importanță primordială pentru dezvoltarea durabilității și trebuie să fie în concordanță cu progresele recente în producția și distribuția de energie. Grupul consultativ își propune să vină cu soluții la aceste cerințe viitoare privind energia verde, oferind perspectiva asupra provocărilor și soluțiilor cheie cu care se confruntă industria energetică pentru a evolua spre economia circulară. Formular de înscriere: https://bit.ly/3ooMqZ6