Platforma ASIST

Asociatia Suflete Verzi

Descriere:

Activitatea principala a bistro-ului social & sustenabil Greenys din Baia Mare, o structura de economie sociala de inserție este oferirea de hrana locala fără carne. Întreprinderea crede in oameni care trăiesc in armonie cu ei, cu Mama Pământ si se implica pentru binele comunității. Misiunea sociala consta in ajutarea copiilor din comunitățile vulnerabile prin oferirea de hrana gratuita. Misiunea sustenabila consta in aducerea de conștientizare asupra protejării mediului înconjurător prin educarea cetățenilor cu implementarea de ateliere educative non-formale despre un stil de viață sustenabil.

Obiectivul social:

Obiectivul social este ajutarea copiilor din comunitățile vulnerabile prin oferirea de mese gratuite (90% din profit fiind reinvestit) si clienții bistro-ului pot dona de asemenea preparate din meniu pentru persoanele defavorizate. De asemenea alt obiectiv este creșterea gradului de ocupare a forței de munca prin angajarea in permanenta a 30% de persoane din categorii vulnerabile.

Nevoia identificată:

Nevoia identificata a fost de hrana sănătoasă, trai in armonie cu Natura si bunăstarea comunității.

Soluția dezvoltată de întreprinderea socială:

Întreprinderea socială consta in: un bistro mai altfel, prin care întreprinderea implica oamenii in a ajuta oamenii. Si anume: oferă mâncare sănătoasă locala de sezon fără carne si 90% din profit merge către comunitățile vulnerabile cu hrana calda gratuita. In plus, clienții pot alege sa doneze preparate din meniu pentru cei in nevoie. Iar partea sustenabila se refera la hrana fără carne, folosirea de produse locale si romanești, reducerea ambalajelor din plastic, folosirea de materiale reutilizabile, colectare selectiva, realizare de compost, implicare pro activa in: plantare de copaci, ecologizări, ateliere despre dezvoltare eco-centrica si stil de viață sustenabil, oferirea de reduceri 10% pentru cei cu vin cu bicicleta, 5% pentru clienții care vin cu caserolele proprii pentru ridicarea mâncării si oferirea de apa filtrata gratuita tuturor.

Impact / Beneficii/Rezultate:

Impactul consta in: Creșterea gradului de ocupare a forței de munca si a nivelul de trai pentru persoanele angajate si pentru persoanele din comunitățile vulnerabile. Reducerea amprentei de carbon si educarea populației in protejarea mediului înconjurător si un trai de viață sustenabil si sănătos.

Grupul țintă/beneficiari direcți și indirecți:

Beneficiari directi: personalul angajat, persoanele din comunitatile vulnerabile, clientii bistro-ului. Beneficiarii indirecti: familiile angajatilor, comunitatea locala a orasului Baia Mare.

Nevoile întreprinderii:

  • Oamenii sa afle despre bistro-ul social & sustenabil;
  • Promovare;
  • Colaborare cu alte economii sociale;
  • Descoperirea de producători locali de legume si fructe
  • Descoperirea de comunitati vulnerabile si a nevoilor acestora

Persoana de contact:

 Cadar Andrea-Stefania
 0741201660
 sufleteverzi@gmail.com

Pagida de facebook a întreprinderii sociale:

 https://www.facebook.com/greenysoul