Platforma ASIST

Sc Roots & Fruits

Descriere:

Activitatea principală a întreprinderii sociale este oferirea de servicii de alimentație și anume prepararea mâncării din plante cu livrare la domiciliu, cât și activități de catering pentru evenimente și pentru persoane juridice în baza unor contracte. Întreprinderea  socială își propune să devină un brand puternic de economie sociala si circulară prin utilizarea unei abordări holistice a consumului sustenabil și îndeplinirea criteriilor de etică, echitate, ecologie, utilitate și solidaritate.

Obiectivul social:

Obiectivul social al intreprinderii este ajutorarea persoanelor ce apartin diverselor grupuri vulnerabile, precum persoane aflate la marginea saraciei, persoane care sufera de boli cronice si copii ce apartin mediilor defavorizate prin urmatoarele programe sociale: crearea de locuri de munca pentru persoane vulnerabile, oferirea de prânzuri gratuite pentru copii, realizarea de ateliere gratuite pentru persoane care suferă de cancer si realizarea de ateliere gratuite despre hrană, sănătate și circularitate pentru copii.

Nevoia identificată:

  • Sociala: nevoia pentru egalitate sociala, nediscriminare a grupurilor vulnerabile, accesul la o masa calda pentru copii
  • Sănătate: nevoia pentru o imbunatatire a starii de sănătate generale a populației prin reducerea consumului de carne
  • Mediu: nevoia pentru un mediu înconjurător nepoluat

Soluția dezvoltată de întreprinderea socială:

Programele sociale concepute pe nevoile grupurilor vulnerabile vor fi următoarele:
  1. Din cele trei noi locuri de muncă create, un loc de muncă va fi destinat unei persoane provenind din grupurile vulnerabile, respectiv o persoană aflată în situația de risc de a-și pierde capacitatea de satisfacere a nevoilor zilnice de trai.
  2. Oferirea a zece prânzuri gratuite/lună, timp de șase luni pentru copii din medii defavorizate din aria județului Cluj.
  3. Realizarea de ateliere gratuite pentru prepararea de rețete vegane pentru minim cincizeci de persoane care suferă de cancer și necesită o dietă fără carne.
  4. Realizarea de ateliere gratuite despre hrană, sănătate și circularitate pentru minim cincizeci de copii.

Grupul țintă/beneficiari direcți și indirecți:

Grupul țintă pentru care activează întreprinderea socială este reprezentat de persoanele ce aparțin grupurilor vulnerabile definite conform legii, unul din obiectivele nostre fiind integrarea pe piața muncii a acestor persoane, având ca scop creșterea stimei de sine, realizarea de venituri și implicit creșterea calității vieții familiei lor. Acest obiectiv se pliază pe nevoia definită la nivel național de îmbunătățire a gradului de ocupare pe piața muncii a persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile. Cel de-al doilea grup vulnerabil sunt persoanele cu diverse afecțiuni și boli cronice precum cancer, care au o dietă restrictivă în ceea ce privește consumul de carne. Procentul acestor persoane este unul foarte crescut datorită consumului ridicat de carne în rândul populației din România. Pentru a întâlni nevoia de reducere a consumului de carne, produsele noastre sunt integral de natură vegetală și provin în mare parte din alimente sursă cultivate regenerativ la nivel local.

Persoana de contact:

 Andra Condor