Platforma ASIST

Ce este achiziția socială?

Când ne concentrăm pe „cel mai bun raport calitate-preț” achizițiile sunt mult mai mult decât o tranzacție financiară, aceasta este un instrument pentru construirea unor comunități sănătoase.

Achiziții sociale și verzi

Fiecare achiziție are un impact social, economic și de mediu
Achizițiile sociale se referă la utilizarea achizițiilor existente pentru a capta aceste impacturi pentru a atinge obiective instituționale, guvernamentale sau individuale generale care ajută la formarea unor comunități incluzive, vibrante și sănătoase.
Achizițiile verzi se referă la procesul prin care cumpărătorii caută să achiziționeze bunuri, servicii și lucrări cu un impact de mediu redus de-a lungul întregului ciclu de viață al acestora față de alte bunuri, servicii și lucrări cu aceeași funcție principală.

Capital comunitar

Capitalul comunitar recunoaște că într-o comunitate sănătoasă există respect pentru cultură, oportunități de angajare pentru toată lumea, echitate în bunăstarea financiară, valoare și respect pentru mediul natural și construit în care trăim și cultivă relațiile cu indivizii, familia, prietenii și vecinii.
Achizițiile sociale reprezintă o oportunitate de a crea diferite tipuri de valoare și capital prin achizițiile existente.

Cum cumpăr cu impact social?

Nu a fost niciodată mai ușor să practicați achizițiile sociale și verzi- explorați instrumente, resurse și pagina cu întreprinderi sociale certificate pentru a determina pașii următori.

Puteți implementa achizițiile sociale și verzi prin:

  • Adăugarea valoarii sociale la achizițiile existente
  • Adaptarea criteriilor pentru achizitionarea de produse si servicii sociale și verzi
  • Ponderarea valorii criteriilor soaciale și de mediu în coșul dumneavoastră de consum
  • Evaluarea ofertelor și a furnizorilor pentru atingerea obiectivelor sociale și de mediu

Află mai multe

Întreprinderile sociale există în aproape fiecare sector din comunitățile din România,sprijinând activitățile sociale,culturale,de mediu etc.

Ce este piața valorilor sociale?

Intersecția dintre întreprinderile sociale, achizițiile sociale și finanțarea valorii sociale, un loc în care valoarea și bogăția înseamnă mai mult decât bani.

Sunteți gata pentru a face achiziții sociale?

Platforma ASIST oferă suport atât pentru furnizorii de valoare socială, cât și pentru cumpărători. De la certificare, networking, consultanță, instruire și implicare în comunitate.